Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Ambachtelijk vakmanschap
Onze bronzen klankschalen worden op kleinschalige, authentieke wijze door ambachtslieden met de hand gesmeed. Het is prachtig om te zien hoe deze vakmensen perfect op elkaar zijn afgestemd, het kloppen van de schalen gebeurt in zo'n mooie, ritmische samenwerking.
De film die ik in het gebied rondom de Himalaya maakte, geeft hier een goed beeld van.

 


Oorsprong Singing bowls / klankschalen
Oorspronkelijk komen klankschalen uit het gebied in en rondom de Himalaya. In een ver verleden gebruikten monniken de Singing bowls al bij ceremonies en inwijdingen. De kleine schalen dienden als offerschaaltjes in de tempels, de rijke klanken van de grote schalen klonken in de kloosters.  Iedere monnik kreeg zijn eigen persoonlijke klankschaal die paste bij zijn energie en kreeg de opdracht ‘meester over de klank’  te worden.  De volle klanken hielpen de monniken om in diepe meditatie te komen.  Ze oefenden zichzelf in het onderscheiden van de vele toonlagen die in zo’n grote schaal verborgen liggen.
Tegenwoordig is deze oefening trouwens ook heel geschikt voor ieder die aan Mindfulness doet. Ceremonieel worden klankschalen ook nog gebruikt om het begin of einde van een meditatie of yogales aan te geven.


Klankmeditatie bij Yoga en Wellness
Mensen die met hun aandacht te veel in hun hoofd zitten, gespannen zijn en  het druk hebben, kunnen baat hebben bij klankschalen.  De klanken hebben een verstillende werking,  ze verplaatsen onze aandacht van het denken en doen naar het luisteren en voelen.
Veel mensen maken tegenwoordig kennis met klankmeditaties  tijdens  een middagje welness in de sauna.  Ze ervaren hoe dit een intense ontspanning geeft van lichaam en geest.
Ook is een klankmeditatie heerlijk tijdens de eindontspanning bij Yoga.  


Klankmassage
Klankmassage wordt in de therapeutische praktijk gebruikt om cliënten in balans te brengen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de trilling/resonantie die de klank van klankschalen geeft.   We nemen de klank niet alleen via onze oren op,  we voelen de klank ook. Elke cel, alle weefsels en organen worden in zachte trilling gebracht.
Klank is trilling. Kort uitgelegd,  een geluidsgolf kan de vibratie van een bron in rust op gang brengen.  Bijvoorbeeld:  de G-snaar van de ene viool kan de G-snaar van een viool aan de andere kant van de kamer laten klinken.
Zo kan ook een klankschaal iets in een persoon in beweging brengen, ontspannen of stimuleren.
Voor een optimale helende werking is het belangrijk te kijken naar welke klankschaal specifiek nodig is bij de cliënt. Een goede klankschaaltherapeut heeft dit geleerd in een opleiding, voelt dit intuïtief aan, of weet uit ervaring welke klank past.


Klankschalen kopen is voelen en luisteren
Het is prettig als consumenten in uw winkel tijdens het uitzoeken van een klankschaal naast advies ook rust en ruimte krijgen. Een klankschaal kopen is persoonlijk, daarbij is het nodig dat men zich kan focussen op de klank. Om de klankschaal te vinden die past, is het zo belangrijk goed te kunnen horen en voelen of de klankschaal iets in je raakt.


Alle klankschalen worden zonder klopper geleverd (tenzij anders aangegeven).